dissabte, 13 de març del 2010

SHOTOKAN KARATE-DO INTERNACIONAL (SKI)

A Sóller Goshinkan s'ensenya i practica el karate segons el mètode Shotokan Karate-do Internacional, conegut per les sigles S.K.I.
Què és el Shotokan Karate-do S.K.I. ?
S.K.I. són les sigles de Shotokan Karate-do International. No es tracta d’un “estil” sinó d’una organització fundada l’any 1977 per Hirokazu Kanazawa (Iwate, 1931) que té com a finalitat la difusió del karate tradicional segons l’esperit del Budo encara que sense defugir dels aspectes esportius malgrat aquests no es consideren una finalitat. Hirokazu Kanazawa està considerat avui en dia com un dels darrers grans experts en karate-do. Dins la S.K.I., un dels objectius és que totes les persones puguin desenvolupar el seus potencials sense distinció d’edat, sexe o constitució física. També es dóna una especial rellevància a la pràctica equilibrada dels tres pilars del karate-do: kihon, kumite i kata. La pràctica del yakusoku kumite està codificada dins el sistema S.K.I., de tal forma que constitueix una de les parts més importants de l’entrenament durant el qual es presta especial atenció a l’harmonia i la cortesia entre els practicants.

Dur i suau. Aquests dos principis equilibrats són el secret de la salut i l’efectivitat segons la tradició oriental. Hirokazu Kanazawa ha estat un dels experts en karate que ha volgut retornar als orígens de l’art marcial aprofundint en la pràctica de les escoles antigues de la Xina i del Japó. Expert en tai-xi, ha introduït els seus principis en la pràctica del karate, mitjançant una forma especial d’utilitzar la força i l’energia interna així com per la pràctica d’exercicis respiratoris que en part estan basats en els moviments del tai-xi-xuan.