dissabte, 26 de març del 2011

Un matí profitós



El meu amic Agapito Villar sensei m'ha convidat avui a impartir una classe al seu grupet d'alumnes del club Es Dojo de Palma. Agapito sensei és un d'aquests cada vegada més escassos karatekas que dominen amb profunditat les tècniques i la seva aplicació i que les enssenyen als seus alumnes aprofundint en la forma (kata), sense quedar-se només amb el motlle extern, buid de contingut (igata).



El seu bagatge tècnic no es limita, a més, al karate-do sinó que està enriquit amb coneixements sòlids de ju-jutsu, judo i aikido. Per a mi ha estat per tant un privilegi poder mostrar avui als seus alumnes algunes de les meves tècniques. Hi he explicat alguns dels aspectes diferencials del Karate-do Shotokan-ryu segons la visió de Hirokazu Kanazawa sensei, més concretament el programa oficial de Kihon ippon kumite. Hem treballat, primer en forma de kihon i després en aplicació diverses tècniques contra jodan zuki, chudan zuki, mae geri i mawashi geri. Ha estat sens dubte un matí profitós, sobretot per a mi ja que enssenyar és una de les millors formes d'aprende que existeixen. A més, fer-ho amb gent que un dissabte matí prefereix posar-se el dogi i trepijar el tatami en lloc d'anar a passejar (i això que era el primer dissabte de primavera!) encara fa més satisfactòria l'experiència.
I, a més, me n'he anat a casa amb un hermòs lumbago per voler fer demostracions agosarades sense haver encalentit abastament. Una bona lliçó també per a mi!

2 comentaris:

Lluc Garcia ha dit...

Ja van dos ibuprofens... i com si res. Paresc un quatre

Anònim ha dit...

Hola Lluc, sóc en Sebastià i dir-te que per nosaltres va ser un plaer rebre la teva classe. Em vaig sentir molt a gust amb el treball de kihon.

Salutacions i esper que vinguis sovint per repetir l'experiència.