dilluns, 5 d’abril del 2010

Entrenament en diumenge

Des de fa uns sis mesos he agafat el costum d'anar a entrenar al dojo els diumenges horabaixa. L'entrenament personal sempre ha format part de la meva forma de veure i entendre la pràctica del karate. Notava, des de feia temps, que els caps de setmana hi havia un parèntesi massa llarg i el cos ho acusava. Des de que practic en solitari els diumenges horabaixa he notat una notable millora. Practico durant una hora o una hora i mitja i aprofito per fer els treballs i exercicis menys treballats en els entrenaments formals que faig amb el meu sensei o durant les classes que impartesc jo. També incorpor els diumenges la pràctica d'Okinawa kobudo: bo, sai i nunchaku que ho tenia bastant deixat.

Kobudo. Començ sempre amb el kobudo (una arma diferent cada setmana). El treball és bàsic i com a complement de la pràctica de Te. Els exercicis que treball són: Bo hojo undo; kata: Shushi no kun. Sai hojo undo. Kata: Nicho sai. Nunchaku hojo undo (dues o tres repeticions de cada exercici) i més o menys uns 15 minuts en cada sessió d'entrenament. Utilitz el treball de kobudo com encalentiment abans de passar al karate.

Karate. Varia molt cada setmana, segons allò que hagi treballat a classe. El treball de keri waza al mínim ja que a la meva edat i amb el meu estat físic no és aconsellable forçar-lo molt en forma de kihon. Sobretot practico mae geri.(NORMALMENT UNA SETMANA FAIG KIHON I LA SEGÜENT KUMITE A MENYS QUE HI DEDIQUI UNA HORA I MITJA I, EN AQUEST CAS, HO FAIG TOT).

Sonoba kihon: Únicament alguns exercicis bàsics com encalentiment: sonoba tsuki, primer en shizen tai i després en kiba dachi. Naname gyaku tsuki des de kiba dachi passant alternativament a migi i hidari zenkutsu dachi. Afegesc mae geri a la combinació. Solc dedicar al Sonoba kihon uns 20 minuts; en aquests entrenaments no acostum treballar Ido kihon ja que és allò que sempre fem a classe.

Kumite: Repàs de Kihon ippon kumite nums 1-5 contra atacs imaginaris de jodan, chudan, mae geri, yoko geri i mawashi geri. Ho treballo sense contrincant i per tant com si fos kihon. Una setmana faig Kihon ippon kumite i l'altra Jiyu ippon kumite, sempre amb contrincant imaginari, primer de dreta i després d'esquerra (aquest treball me sol dur uns 15 o 20 minuts).


Kata: Varia molt. Començ sempre amb Heian 1-5 i Tekki 1-3, molt lentament i seguesc amb els katas menys treballats a classe: Nijushiho, Wankan, Jiin, Chinte, Hangetsu, Bassai-sho (un pic o dos cada un).Quasi sempre també faig al menys un pic un d'aquests tres: Ananko (una recent incorporació en record dels temps que vaig practicar Sankukai), Seienchin o Koryu Chinto (Gankaku-sho) i, a vegades, Nijuhachiho (dedic al treball de kata uns 30 minuts).Darrerament, alguns pics he recordat Gojushiho-dai i Gojushiho-sho però sense aprofundir gaire.Els kata shitei (Kanku-dai, Bassai-dai, Jion, Jitte i Enpi) no els faig quasi mai ja que els treballo a classe.

Acab amb exercicis de relaxament i respiració.

I vos promet que me'n vaig a casa ben cuit.