dimarts, 18 de juny del 2013

Provant nou material

Escut i manoples nous per a entrenar!
Gràcies a un generós donatiu el dojo del C.P. Victòria (Goshinkan) ha estrenat avui nou material d'entrenament per als alumnes més joves. Es tracta de manoples i escut de pell que serveixen per entrenar cops de puny i de peu. És poc habitual utilitzar aquest tipus de material en el karate infantil. Però sempre de forma molt controlada es pot anar introduint amb la finalitat de que poc a poc vagin assolint conceptes com distància, timing, potencia... i utilitzin correctament les superfícies del puny o del peu aptes per al cop. A més d'això, combinant el clàssic treball de kihon (amb cops sempre a l'aire que acaben per avorrir-los) amb un tipus de treball més realista contra un objecte adient i segur (com el que mostren les imatges), sens dubte s'afavoreix la seva progressió d'una forma més transversal i completa. I, a més, s'ho passen d'allò millor. Per tant, en nom meu i dels meus alumnes més petits, moltes gràcies als que han fet possible l'adquisició d'aquest valuós material.

Practicant Mawashi geri amb ganes.

diumenge, 16 de juny del 2013

Suant de valent

Suant
Ha començat la calor i amb ella l'entrenament es fa més feixuc. Dissabte, amb 33 graus de temperatura a l'exterior (uns 27 a l'interior del dojo, un temps certament més calorós del que és habitual en aquesta època de l'any) ) vaig fer el meu habitual entrenament de kobudo dels caps de setmana. Repàs de kihon i kata (Bo-kihon, Sai-kihon, Maezato no tekko, Maezato no nunchaku, Akamine no nunchaku, Shushi no kun sho, Sakugawa no kun sho, Tsuken shitahaku no sai, Chatanyara no sai i Hamahiga no tonfa). Quan comença la calor molta gent abandona l'entrenament (també, curiosament, quan fa molt de fred). La temperatura ahir a Sóller (Mallorca, arxipèlag de les Balears, Mar Mediterrània) era 3 graus superior a la que hi havia a la ciutat japonesa de Naha (Okinawa, arxipèlag de les Ryukyu, Oceà Pacífic), situada en l'àrea subtropical, on feien 30 graus. Allà, a milers de quilòmetres, segurament centenars de persones estaven practicant els mateixos kata en condicions meteorològiques similars, sobre un parquet o trispol de fusta en vells dojos sense dutxa. Aquesta 'comunió' amb persones que no conec però amb les que m'uneix el meu amor pel karate i el kobudo, m'anima a seguir entrenant fins i tot quan el cos ja sembla dir que no en vol més. Minoru Higa sensei (Shorin Ryu Kyudokan hanshi) en una de les darreres entrevistes publicades a internet diu "Karate training is hard, it is not fun". Pot ser no sigui divertit però sí que pot ser molt satisfactori, fins i tot quan fa tanta calor (veure post relacionat al meu altre blog: http://sempaijuku.blogspot.com.es/2013/06/tomato-sensei.html)

dimecres, 12 de juny del 2013

Gaudir de la pràctica al dojo

Després de la pràctica de dimarts a Goshinkan: Lluc, Vicenç i Miquel A.
Practicar karate-do i kobudo és més que "entrenar". El dojo no és un gimnàs. És un espai on en un ambient familiar ens centrem en millorar les nostres habilitats físiques i a gaudir a la vegada que intentem fer-nos millors com persones, més forts i obtenir també més salut i més capacitat d'autoprotecció. La pràctica de karate i kobudo esdevé llavors "keiko", una activitat en la que la relació humana es combina amb la transferència de coneixements (en ambdues direccions), el contacte físic i l'aprenentatge tècnic.