diumenge, 20 de gener del 2013
Preparant el nou dojo
Aquest cap de setmana ha quedat quasi a punt l'espai que, esper que per a molt de temps, serà la nova seu física del dojo Sóller Goshinkan. Han estat moltes hores de feina (gràcies a la col·laboració d'un gran amic i també budoka) per preparar la sala on a partir del mes de febrer -amb un mes de retard sobre la data prevista- s'hi duran a terme els entrenaments formals de karate i de kobudo. I dic "formals" perquè, evidentment, l'entrenament en budo no s'ha de circumscriure al que es realitza dins el dojo, descalçats, amb roba adient i una superfície llisa i còmoda. L'entrenament a casa, al jardí o a l'aire lliure segueix essent indispensable per progressar, física i tècnicament. Esper que les hores de pràctica dins aquest nou espai me proporcionin l'energia suficient per poder afrontar la lluita de defora del dojo, la del dia a dia, cada vegada més difícil i complicada. També ho desig pels que me vulguin acompanyar en la pràctica de l'art marcial. Ja ho sabeu, a partir de febrer... nou dojo.
dijous, 3 de gener del 2013
初稽古– Hatsugeiko 2013
El primer entrenament de l'any 2013 (Hatsugeiko) el vaig fer dia 1 a casa. Després d'una petita lesió que he arrosegat una setmana i de l'aturada obligada per la feina i les festes (amb bastant més menjar i beure del que és recomanable) el cos me demanava activitat però no podia realitzar segons quins exercicis. Així que vaig optar pel kobudo. L'entrenament, de nit, com mana la tradició, va començar a les 23 h. i va acabar a les 00.30 h. Vaig repasar les tècniques i els katas de base de bo-jutsu, nunchaku-jutsu i sai-jutsu.
Bo: Bo kihon. Kata: Shushi no kon sho.
Nunchaku: Maezato no nunchaku.
Sai: Tsuken shitahaku no sai.
Diverses repeticions d'alguns passatges de cada kata i després tres vegades el kata complet, només la darrera a ritme normal.
Vaig acabar realitzant alguns exercicis amb peses i nigiri-game.
Bon començament d'any!
dimecres, 2 de gener del 2013
Entrenament interdisciplinar- Keiko osame
El passat dissabte dia 29 vaig tenir el plaer de participar en un entrenament interdisciplinar organitzat pel meu amic i instructor de Kempo-Karate, Juan Antonio Romero. Per a mi (i me consta que també per a la resta d'assistents) va ser una bona oportunitat d'aprendre tècniques d'altres arts marcials, algunes més familiars que d'altres, però sempre interessants i a vegades fins tot sorprenents. A l'entrenament hi van participar persones de diferents nivells, des d'estudiants a instructors. Però tots ells van oferir alguna cosa als demés i tots vam poder aprendre dels altres. Sens dubte iniciatives d'aquest tipus servirien a més d'un a tenir una mica més d'humilitat i els farien valorar de forma més crítica els seus coneixements d'arts marcials. Durant aquesta sessió, de tres hores de durada, vam practicar tècniques hapkido, kempo-karate, ju-jitsu, nihon tai-jitsu, aikido, Shotokan karate, Hayashi-ha Shitoryu karate, etc. Degut a una lesió al peu la meva participació va estar una mica limitada. Tot el que vam fer van ser aplicacions a situacions de defensa personal a partir de les tàctiques i tècniques de les diferents disciplines i estils... luxacions, immobilitzacions, atemi.... Vam poder veure molts paral·lelismes i, a la vegada grans diferències, a l'hora d'abordar la defensa d'una determinada acció agressiva. Recomano a tots els que practicau un art marcial -i molt especialment als karatekas- que intenteu obrir els ulls envers el que fan els altres. A partir d'un cert nivell no és tant sols recomanable sinó que per a progressar jo diria que és indispensable. Per a mi aquesta vetllada va ser el meu particular Keiko osame (el darrer entrenament) del 2102. I no podria haver triat millor forma de fer-lo!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)